Hout laten graveren

Hout is een materiaal dat zich heel mooi laat (laser)graveren, met een typische gebrande look als resultaat en behoudt van de authentieke uitstraling van het hout.

Enerzijds graveren wij namen, tekst, logo’s en illustraties op houten voorwerpen zoals snijplanken, wijnkistjes, theedozen, potloden, jojo’s, … Het is ook mogelijk complexe vormen en figuren te lasersnijden uit houten plaatmateriaal tot 8 mm dik.

Hoe werkt het graveren van hout?

De computergestuurde laserbron verbrandt de toplaag van het hout volgens het design dat we ontwerpen in de software. Afhankelijk van de instellingen en de houtsoort geeft dit een bleke, donkere, oppervlakkige of diepe gravure. 

Tijdens het lasersnijden van hout brandt de laser (complexe) vormen en figuren uit plaatmateriaal en geeft daarbij een gebrande snijrand.


Lasergraveren van hout is een contactloos proces, het materiaal wordt dus niet aangeraakt of beschadigd.

Hout kiezen

Alle houtsoorten zijn geschikt om te lasergraveren, maar het resultaat verschilt naargelang de hardheid, het design, de kleur en de structuur van het hout.

  • Hoe bleker het hout, hoe opvallender de gravure. 
  • Op donkere houtsoorten is het resultaat subtieler. 
  • Een fijne lijntekening of elegant lettertype zal op een grove houtstructuur minder tot zijn recht komen.

Bamboe (snij)planken bestaan uit verlijmde latjes of blokjes die verlijmd worden. Vermits iedere laag verschilt in hardheid, zal een gravure op bamboe niet egaal zijn van kleur. Sommige blokjes of laagjes zullen bleker of donkerder zijn.

GSM houders in bamboe voor SBB

Bekijk hier meer foto's van het graveren in hout.

Een gravure op hout is niet weerbestendig. De laser verbrandt de toplaag van het hout, maar deze laag gaat door zon, weer en wind verweren en verbleken. Je kan dit proces vertragen door het hout af en toe opnieuw met vernis te behandelen.

Zelf items aanleveren

Je wil graag je eigen hout laten graveren? Wij graveren zowel houten voorwerpen uit ons eigen assortiment als houten producten die je zelf aanlevert. Of we gaan bij onze leveranciers op zoek naar het houten artikel van je keuze.

Ons Graveeratelier ligt in Sint-Truiden (Limburg). Spring even binnen met je materiaal of laat het rechtstreeks bij ons leveren. Na goedkeuring van het digitaal ontwerp en een eventuele test, gaan wij met je product aan de slag. 

Materiaal uit ons atelier

In ons Graveeratelier in Sint-Truiden liggen verschillende houtsoorten (plaatmateriaal) op stock:

  • MDF van 3 mm dik is budgetvriendelijk en perfect geschikt om bijvoorbeeld een prototype van een concept uit te testen.
  • Bleke multiplex (berkenhout) van 3, 4 en 6 mm is een lichte houtsoort (van gewicht en van kleur) die gemakkelijk brandsporen heeft. Voor sommigen is dat gewenst, anderen vinden dat minder charmant zodat we tijdens het lasersnijden tape gebruiken om de rand van het hout te beschermen. Dit materiaal is perfect geschikt voor originele uitnodigingen, gastenboeken of naambadges

uitnodiging in hout laten graveren

houtern kerstballen lasergraveren

naambadges graveren in hout

  • Fineerhout is gladder, kleurvast, beschikbaar in verschillende houtsoorten en wordt vaak gekozen voor labels en signalisatie.

labels in hout lasersnijden  • In 5 mm dik hebben we een aantal massieve houtsoorten met een luxueuze uitstraling (eik, kers, ceder,…). Deze houtsoort zijn ideaal voor het lasersnijden van klemborden, menukaarten en sleutelhangers.

Klemborden en menukaarten graveren

Wat kost graveren?

De prijs van graveerwerk wordt bepaald door de materiaalkost en de graveertijd. Op de vraag ‘wat kost het om snijplanken te graveren’ kunnen we dus geen standaard antwoord geven. Bezorg je zelf de snijplanken of kies je uit ons aanbod? Zijn het er 10, 50 of 200? Graveren we een complex logo of enkele initialen? Vraag dus vrijblijvend een offerte: laat ons weten wat en hoeveel stuks je wil laten graveren en wij laten je exact weten voor welke prijs dit kan.


Hout laten graveren

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x