FAQ

Hoe kunnen wij jou helpen?

Heb je een vraag? Kijk hieronder eens tussen de vaak gestelde vragen of geef bovenaan in de zoekbalk je vraag in. Nog geen duidelijk antwoord? Neem dan even contact op met ons!

Wil je zelf producten aanleveren?

Maak je zelf iets? Of kocht je zelf producten aan? Dan graveren wij er de gewenste tekst of illustratie op. En dat doen we ook op een beperkt aantal! Wij werken met evenveel aandacht aan 1 of 1.000 stuks.

Hoe ga te werk? Laat ons even weten wat je wil laten graveren (welk voorwerp, het materiaal, de afmetingen en het aantal) en wat er op moet komen (een logo, tekst, ...). Je ontvangt van ons een digitaal ontwerp en een offerte. 

Neem vrijblijvend contact op, dan kijken we samen wat mogelijk is.

Opgelet! Het graveren van aangeleverde voorwerpen gebeurt altijd op eigen risico. Graveren gaat maar zelden echt fout en we informeren je steeds over de mogelijke risico's. Maar soms reageren materialen onverwacht op het lasergraveren, bijvoorbeeld door de aanwezigheid van een coating of vernislaag.

Wil je zeker zijn van het resultaat? Bezorg ons dan één van je producten en wij graveren vrijblijvend je sample.


Geen tijd of zin om op zoek te gaan naar een geschikt artikel? We hebben een divers aanbod aan personaliseerbare producten én we werken samen met verschillende leveranciers met een ruime keuze en een snelle levertermijn.

Wat is de prijs voor het graveren?

Voor een aantal artikelen (naamplaatje, hondenbotje, broodplankje,...) hebben we een vaste prijs bij bestelling voor één of twee stuks. Voor meerdere stuks maken we ook voor deze producten een prijs op maat.

Je vindt op onze website geen prijzen terug 

Lever je zelf items aan in beperkte oplage? Dan tellen we 8 euro opstartkost en 1 euro per minuut graveertijd. Die tijd hangt af van de grootte van de gravure en het materiaal waarop we graveren. Wil je een exacte prijs kennen voor we starten? Mail ons de gewenste opdruk, het aantal en informatie over het materiaal door en we berekenen meteen de juiste prijs.

Wat is lasergraveren?

Tijdens het lasergraveren verhit een computergestuurde laserstraal het oppervlak van het materiaal. Op deze manier branden we teksten, logo's of illustraties op plaatmateriaal of artikelen in leer, hout, kunststof, glas, steen en metaal.

Afhankelijk van het gebruikte materiaal is een lasergravure permanent en slijtvast. Op hout zal een gravure verbleken, zeker bij blootstelling aan zonlicht of regen.

Wat is lasersnijden?

Bij het lasersnijden (of lasercutten) snijden we met een computergestuurde laserstraal letters, vormen of gedetailleerde figuren uit verschillende materiaal (leer, hout, kunststof, karton of kurk). Afhankelijk van de kracht van de laser versnijden we materiaal tot 1 cm dikte.

Onze laser is spijtig genoeg níet krachtig genoeg om metaal op maat te snijden.

Welke bestand zijn geschikt?

Voor de lay-out van een gravure werken wij in CorelDraw. Van daaruit versturen wij de opdracht naar de laser.

Lever je zelf een bestand aan? Dan is dat bij voorkeur een vectorieel bestand (PDF, ai, ...). Heb je enkel een afbeelding (zoals jpg), dat is dat bij voorkeur een bestand in een hoge resolutie.

Maak je zelf een ontwerp? Zet de snijlijnen dan in RGB 255-0-0 en 0,001 mm dik, al de andere kleuren zal de machine lasergraveren.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x